Tørkepapir: Ikke bruk dette kjøkkenpapiret til mat
Visste du at tørkepapir til kjøkkenbruk ikke alltid er egnet til bruk sammen med mat? Vi forklarer hvilke typer det gjelder.
Visste du at tørkepapir til kjøkkenet ikke nødvendigvis er egnet til bruk sammen med mat, med mindre de er merket med at de er det? Det kan nemlig i verste fall være helseskadelig.
Dette kommer frem i en artikkel skrevet av Mattilsynet hos Matportalen.no. De forklarer at papir som ikke er merket riktig ikke må brukes hverken sammen med mat eller som kaffefilter – som noen også bruker det som. Dette gjelder tørkeruller laget av resirkulert papir, fordi de kan inneholde både tungmetaller og trykkfargerester, og er derfor bare laget for bruk som tørking av hender eller overflater på kjøkkenet.
Her finner du flere smarte tips, og artikler som denne innen rengjøring
Riktig merking av tørkepapir:
Skal tørkerullen brukes til tørking av mat, som å for eksempel fjerne fett fra bacon, eller å fjerne vann fra salat, må det være merket riktig. Dette vil si at det skal ha symbolet av et glass og en gaffel, eller en tekst som tilsier at kjøkkenrullen er egnet for direkte kontakt med kjøtt, fisk eller andre næringsmidler.
Dette eggetrikset må alle kunne