
Hva gjør Brussel, hovedsete for EU og sete for generalsekretariatet i NATO, til Europas kjedeligste by? Vi forklarer!
«Kjedelige Brussel» og «Europas kjedeligste by», de negative glosene er mange om den Belgiske hovedstaden. Men hvorfor kalles byen for Europas kjedeligste?
I 2008 ble Brussel tildelt den lite flatterende tittelen «Europas kjedeligste», da svarene fra internasjonale reisende i denne undersøkelsen, konkluderte med at dette var byen som var kontinentets kjedeligste.
– Etter en times vandring rundt i byen virker kritikken delvis berettiget, skriver Milo Boyd i britiske Mirror.
Han besøkte bare byen i én time, men mener at byen lever opp til kallenavnet sitt. Dette begrunner han med en by som har en «funksjonell, arbeidsorientert atmosfære på grunn av det enorme antallet regjeringsbygg» og som ser ut som en AI-generert utgave av en hvilken som helst annen Europeisk by. Han legger til at det finnes både vakre bygninger og skryter av byens bidrag til matkulturen i form av vafler og pommes frites. Likevel mener han at det hviler en distinkt søndags-ettermiddags-stemning over byen.
Brussel er både hovedsete for EU og Europas uoffisielle ølhovedstad

For mange er Brussel kanskje mest kjent som hovedsete for EU og sete for generalsekretariatet i NATO, men byen har mer å by på.
Brussel er også kalt en tegneseriehovedstad, og er kjent for sitt kjøkken og gastronomiske tilbud. Da kanskje spesielt for sine lokale vafler, sjokolade, pommes frites og sine mange ulike øltyper. I tillegg er noen av byens historiske og arkitektoniske landemerker, som blant annet The Grand-Place, Stoclet Palace og The Sonian Forest, som alle er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Visste du forresten at dette er Europas mest solrike strender?

Besøker du byen mener Lonely Planet at du burde besøke blant annet Musées Royaux des Beaux-Arts, Old England Building, Parc du Cinquantenaire, Institut des Sciences Naturelles, Grand Place/Grote Markt (hovedtorget), Église Notre-Dame du Sablon.
Blant de viktigste attraksjonene finner man den historiske Grand-Place/Grote Markt (hovedtorget), Manneken Pis (en statue av en liten gutt som står og tisser), Atomium (et byggverk som representerer en enhetscelle av jern forstørret 165 milliarder ganger), operaen deres La Monnaie/De Munt og Museene for kunst og historie.
Brussel har også Europas eldste kjøpesenter, Galeries Royales Saint-Hubert (avbildet over). Kjøpesenteret åpnet i 1847 og er fortsatt et av de mest besøkte stedene i byen.
På grunn av sin lange tradisjon innen belgiske tegneserier, blir Brussel også hyllet som en tegneseriehovedstad. Visste du for eksempel at både Tin Tin, Lucky Luke, og Spiralis er belgiske?
Nye regler: Snart må du ha tillatelse for å reise til Storbritannia.

Brussel er også kjent som Europas uoffisielle ølhovedstad. Ifølge Visitbrussels så kan landet kan skryte av rundt 200 bryggerier og 2 500 forskjellige øltyper. De forteller også at i 2016 ble belgisk ølkultur lagt til UNESCOs liste over immateriell kulturarv.
Bestemmer du deg likevel for å besøke byen, og ender med å like den, er du ikke alene.
– Du tar feil om «kjedelige» Brussel, skriver Ruby Deevoy i The Telegraph, og fortsetter:
– Den pulserende energien i denne byen, fylt med imponerende arkitektur, kunst og gastronomi i verdensklasse, fortryllet meg nok en gang så snart jeg ankom på mitt siste besøk. Mens jeg ruslet ned de livlige gatene fra Bruxelles Midi-stasjonen til hotellet mitt, passerte jeg kunstutstillinger og et imponerende utvalg av svært stilige vintagebutikker, samt den forventede overfloden av sjokoladebutikker.
– Det ser og føles kjedelig for det meste, men når du går dypere inn i det, kan det overraske deg på så mange hyggelige måter, skriver Avi Barouh, som til sammen har bodd i byen i 16 år, på nettsiden Medium.
Du vil ikke tro hvilken charter-favoritt som kalles årets hesteste reisemål i 2025
