Lag ragu med høyrygg med denne enkle oppskriften. En fyldig og smakfull gryterett, perfekt til middag som varmer og imponerer.
Denne raguen smelter på tungen, og kan brukes til både spaghetti og lasagne, eller som fyll i ravioli eller canneloni.
Smakene utvikler seg gjennom kokeprosessen, og resultatet er en smak du alltid vil huske!
Ragu med høyrygg
240 min
6
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Del kjøttet i store biter og brun dem godt i en jerngryte på høy varme med smør og olivenolje. Legg til side.
Ha finkuttet løk, gulrot, selleri og hvitløk i gryten og ha i litt ekstra smør. Surr på middels varme i 5 minutter til blank.
Ha kjøttet tilbake i gryten og hell i rødvin. Reduser til halv mengde. Tilsett oksekraft, tomatpure og laurbærblad, rør godt, kok opp, og legg på lokk.
La raguen putre i 3-4 timer til kjøttet er helt mørt. Følg med underveis og tilsett litt mer kraft eller vann ved behov.