Mat og drikke

Pepperkaker: Oppskrift på klassiske julekaker

Lag klassiske pepperkaker med denne oppskriften. Perfekte julekaker med krydret smak – gøy å lage for både store og små!

Ingenting sprer julestemning som duften av nystekte pepperkaker. Å lage dem fra bunnen av er en hyggelig tradisjon som samler hele familien rundt kjøkkenbordet. Med denne oppskriften får du perfekte pepperkaker – sprø, krydrede og fulle av julens smak. Enten de pyntes med melis og perler eller nytes som de er, er pepperkaker alltid en favoritt i førjulstiden. Sett i gang, og la kjøkkenet fylles med lukten av jul!

Pepperkaker

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
90 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Smelt sukker, smør og sirup sammen i en kjele på lav varme. Rør forsiktig til sukkeret er helt oppløst og blandingen er jevn. Tilsett deretter krydderne – pepper, kanel, ingefær og nellik – og rør godt for å fordele smaken jevnt.

Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles i noen minutter. Når den er lunken, rør inn eggene til en jevn masse.

Sikt hvetemel og natron sammen, og bland det gradvis inn i sirupsblandingen. Rør til du har en smidig og jevn deig.

Overfør deigen til en bolle. Dryss litt mel i bunnen og på toppen av deigen for å unngå klebing, og dekk bollen med plastfolie. Sett deigen kjølig i noen timer, slik at den blir fast og enkel å arbeide med.

Når deigen er klar, kjevle den ut til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Stikk ut pepperkaker i ønskede former og legg dem på et bakebrett kledd med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøl på rist før de pyntes eller nytes som de er.