Pannestekt laks med agurksalat og blomkålpuré
Pannestekt laks med en fløyelsmyk blomkålpuré og agurksalat, det perfekte festmåltid – også på en hverdag!
Pannestekt laks med agurksalat og blomkålpuré
45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Pannestekt laks
-
-
-
-
-
Blomkålpuré
-
-
-
-
-
Agurksalat
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
Skjær agurk i tynne strimler med grønnsaksskreller eller ostehøvel. Rør sammen vann, sukker, eddik, salt og nykvernet pepper. Hell laken over agurken og la den stå i minst 15 minutter.
Kutt blomkålen i buketter og kok i vann i ca. 15 minutter til den er mør. Sil av vannet og tilsett fløte og smør. Kjør sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Ha smør i en stekepanne og varm opp til middels høy varme. Del laksen i 4 biter og legg i stekepannen, krydre med salt og pepper. Stek i ca. 3 minutter på hver side. Hell over litt sitronsaft før servering.