Oppskrift: Vaniljeboller med bringebærkrem
Lag vaniljeboller med bringebærkrem. Luftige og søte boller med frisk bringebærsmak – perfekt til kaffekos!
Luftige og saftige vaniljeboller, fylt med bringebærkrem. Disse må du bare prøve.
Vaniljeboller med bringebærkrem
120 min
-2
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Bolledeig
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bringebærkrem
-
-
-
Slik gjør du
Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.
Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.
Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.
Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist til de er helt kalde.
Pisk fløte og halvparten av sukkeret til krem. Mos bringebær og resten av sukkeret til syltetøy. Vend alt forsiktig sammen.
Del bollene i to og fyll med krem.