Rødvinssaus har sine røtter i det franske kjøkkenet, som er kjent for sine sofistikerte sauser.
Rødvinssaus

Tid
50 min
50 min
Porsjoner
4
4
Sausen stammer fra klassiske franske reduksjonssauser, der rødvin kokes inn med sjalottløk, urter og kraft for å konsentrere smaken. En av de mest kjente variantene er “sauce bordelaise”, som kommer fra Bordeaux-regionen og lages med rødvin, margbein, sjalottløk og krydder. Rødvinssaus brukes ofte til biff, vilt og andre kjøttretter, og har etter hvert blitt populær i mange internasjonale kjøkken. Den gir en fyldig, syrlig og aromatisk smak som løfter rettene til et høyere nivå! Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Behold skjermen på