Mat og drikke

Oppskrift på Rødvinssaus

Rødvinssaus har sine røtter i det franske kjøkkenet, som er kjent for sine sofistikerte sauser.

Rødvinssaus

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
50 min
Porsjoner
4

Sausen stammer fra klassiske franske reduksjonssauser, der rødvin kokes inn med sjalottløk, urter og kraft for å konsentrere smaken. En av de mest kjente variantene er “sauce bordelaise”, som kommer fra Bordeaux-regionen og lages med rødvin, margbein, sjalottløk og krydder. Rødvinssaus brukes ofte til biff, vilt og andre kjøttretter, og har etter hvert blitt populær i mange internasjonale kjøkken. Den gir en fyldig, syrlig og aromatisk smak som løfter rettene til et høyere nivå! Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Les hele oppskriften på Foodie.no

Les mer på våre temasider:

Redaksjonens  anbefalinger

authorImage

Reise

med Marie
De billigste flyturene, de beste restaurantene og hotellene - og praktiske tips for turen.
Se mer
authorImage

Aktiv

med Cecilie
Få inspirasjon, tips og trender fra trening, friluft og helse.
Se mer
authorImage

Bolig

med Herman
Alt du må vite om hus og hage - de beste redskapene og praktiske tips til jobben du skal gjøre.
Se mer