Oppskrift: Juletorsk med rotmos og nøttesmør er en tradisjonell julemiddag
Juletorsk med rotmos og nøttesmør – en enkel og smakfull oppskrift perfekt for julemiddagen. Tradisjonelle smaker som imponerer.
Juletorsk er en klassisk, norsk juletradisjon som kombinerer delikate smaker med enkle, rene ingredienser. Denne oppskriften på pannestekt juletorsk med rotmos og nøttesmør gir en luksuriøs vri på en tradisjonell rett og passer perfekt til julemiddagen eller en hyggelig førjulsfeiring. Den milde torsken balanseres med en fyldig rotmos av kålrot, gulrot og mandelpotet, mens det brunede nøttesmøret gir en nøtteaktig dybde og aromatisk avslutning. En elegant, men samtidig rustikk rett som gjør julen litt ekstra spesiell!
Pannestekt juletorsk med rotmos og nøttesmør
45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Del torsken i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne og stek torsken i ca. 4 minutter på hver side. Skvis over sitronsaft.
Skyll, skrell og del alle grønnsakene til rotmosen. Ha kålrot og gulrot i en kjele med vann og kok opp, kok til grønnsakene er møre. I en egen kjele koker du potetene. Når begge er ferdige har du alt over i én kjele og tilsetter smør. Mos sammen og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
I samme stekepanne som du stekte torsken har du i smør, brun lett og tilsett hakkede hasselnøtter, finhakket sjalottløk, persille og gressløk.