Mat og drikke

Lammelår: Enkel oppskrift

Lag lammelår med denne oppskriften. En klassisk og smakfull rett med mørt kjøtt – perfekt til festmiddager og spesielle anledninger!

Lammelår er påskens nasjonalrett og med denne oppskriften får du et saftig, mørt og smakfullt lammelår.

Lammelår

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
360 min
Porsjoner
6

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Sjysaus

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem over i en langpanne og vend sammen med olivenolje, salt og pepper. Hell i vannet.

Stikk små hull i lammelåret, stikk inn hvitløksfedd og rosmarin i hullene. Gni lammelåret inn med olivenolje og dryss over salt og pepper. Gjør gjerne dette 5-6 timer før steking.

Ha lammelåret over i langpannen og stek i 5-6 timer på 90 grader til du får en kjernetemperatur på 65 grader, da er lammelåret medium stekt. Ta lammelåret ut av ovnen og sil av kraften. Sett det tilbake i ovnen og skru temperaturen opp til 225 grader. Stek videre i 10 minutter til gyllen.

Kok opp kraften og jevn med maisenna. Ha i en klatt smør før servering.