Lag hjemmelaget smør med denne enkle oppskriften. Få deilig, ferskt smør på kort tid – perfekt til brød, baking, og matlaging!
Hjemmelaget smør er veldig enkelt å lage og får en fantastisk smak. Du kan tilsette blant annet krydder eller urter om du vil smakssette det.
Hjemmelaget smør
20 min
-2
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Pisk fløten i 10-15 minutter til den har skilt seg og fått en kornete konsistens. Det du sitter igjen med nå er smør og kjernemelk.
Hell massen over i en sil og sil av kjernemelken, klem ut så mye som mulig av kjernemelken.
Ha smøret over i en bolle med iskaldt vann og “vask” smøret. Dette er for å få ut eventuelle rester av kjernemelk, jo renere smør du får, jo bedre blir resultatet og holdbarheten.
Ta smøret ut av vannet og tørk det. Dryss over salt og kna det inn. Saltet gir god smak og bedre holdbarhet.
Oppbevar kaldt i en lufttett boks.