Eplekake: Oppskrift på enkel og saftig kake i langpanne
Enkel oppskrift på smakfull og sagfteplekake i langpanne. Denne er lett å lage, også for nybegynnere, og blir en garantert en favoritt!
Lag en saftig og smakfull eplekake i langpanne med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffekos eller selskap, og lett å lage for både nybegynnere og erfarne bakere. Denne eplekaken blir garantert en favoritt hos både voksne og barn!
Enkel eplekake i langpanne
60 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Skrell eplene og fjern kjernen. Kutt eplene i båter. Ha dem over i en bolle og dryss over sukker og kanel, vend godt inn og la stå.
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, tilsett egg ett om gangen, og pisk godt.
Sikt i mel og bakepulver og vend inn i røren.
Dekk en rund kakeform på 24 cm med bakepapir og smør kantene.
Ha halvparten av røra i formen, ha i halvparten av eplene, og gjenta dette en gang til.
Dryss over perlesukker og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Tips! Server med pisket krem eller vaniljesaus.