Mat og drikke

Eplekake: Oppskrift på enkel og saftig kake i langpanne

Enkel oppskrift på smakfull og sagfteplekake i langpanne. Denne er lett å lage, også for nybegynnere, og blir en garantert en favoritt!

Lag en saftig og smakfull eplekake i langpanne med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffekos eller selskap, og lett å lage for både nybegynnere og erfarne bakere. Denne eplekaken blir garantert en favoritt hos både voksne og barn!

Enkel eplekake i langpanne

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
60 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skrell eplene og fjern kjernen. Kutt eplene i båter. Ha dem over i en bolle og dryss over sukker og kanel, vend godt inn og la stå.

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, tilsett egg ett om gangen, og pisk godt.

Sikt i mel og bakepulver og vend inn i røren.

Dekk en rund kakeform på 24 cm med bakepapir og smør kantene.

Ha halvparten av røra i formen, ha i halvparten av eplene, og gjenta dette en gang til.

Dryss over perlesukker og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Tips! Server med pisket krem eller vaniljesaus.

Les mer på våre temasider: