“BBQ is not a sauce” sier hardcore bbq entusiaster, men hjemmelaget BBQ saus er gøy å lage, og det blir skikkelig digg! Passer til nesten all type grillmat. Pensle sausen på kjøttet helt på slutten av steketiden. Godt også som dip til f.eks nuggets eller grillet kjøtt.
BBQ saus
30 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Varm opp sukker, honning og tørre krydder, inkludert finhakket hvitløk, i en kjele på middels varme.
Kok opp blandingen og småkok i 5-6 minutter.
Ha i ketchup, sennep og worcestershire og småkok videre i 5-6 minutter.
La sausen kjøle seg helt ned og helle det over i en lufttett boks eller syltetøyglass. Tips! Lag din egen rub og krydre kjøttet med dette om du skal langtidsgrille på indirekte varme. Pensle med bbq saus til slutt. Bruker man sausen for tidlig i stekeprosessen vil sukkeret brenne seg og lage usmak.