Hjemmelaget vaniljesaus passer til utrolig mye, og den smaker selvfølgelig bedre enn de man kjøper ferdig! Kaker, gelé, sjokoladepudding, bruksområdene er mange!
Vaniljesaus
Tid
15 min
15 min
Porsjoner
1
1
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Behold skjermen på
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha over i en kjele sammen med fløte og helmelk. Kok opp og la blandingen avkjøle seg litt.
Visp sukker og eggeplommer lett sammen.
Spe den varme melkeblandingen i eggene mens du rører kontinuerlig.
Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under omrøring til vaniljesausen tykner. Blandingen må ikke koke, da vil den skille seg.
Avkjøl og server.