Vakuumpakker: Disse er best i test i 2024
Enten du skal lage mat sous vide, fryse mat, marinere mat eller trenger en smart måte å oppbevare ting på: En vakuumpakker er helt genialt!
De fleste forbinder dem kanskje med den litt glemte mat-trenden sous vide, men en vakuumpakker kan brukes til mye mer enn du tror. De er relativt rimelige, og er små og enkle å gjemme bort i et kjøkkenskap når de ikke er i bruk.
Om du er på jakt etter en vakuumpakker, er det viktig å velge en modell som gjør det man forventer at den skal gjøre: fjerne luft fra en plastpose før den forsegles. Det høres kanskje ikke så voldsomt avansert ut, men det siste du vil når du skal vakuumpakke mat er luftbobler eller åpninger i posen. Vi har funnet et variert utvalg av de aller beste vakuumpakkerne, basert på en lang rekke tester fra inn- og utland.
Sjekk ut vår samleside full av nyttige best i test-artikler!
Vakuumpakker: Testvinneren som er billig og liten
Anova Precision Vacuum Sealer
Denne kompakte og rimelige vakuumpakkeren blir kåret til den beste vakuumpakkeren for deg med lite plass hos Good Housekeeping, som er veldig imponert over hvor godt den fungerer, og hvor enkel i bruk den er med kun tre knapper.
Den blir også kronet til den beste budsjettmodellen hos The New York Times, som skriver at det er en av de minste modellene de har testet, og at den er et supert valg om du har lite plass.
Vakuumpakker: Allsidig og brukervennlig testvinner
Denne vakuumpakkeren går under navnet Nesco Deluxe i USA, og krones som den aller beste vakuumpakkeren i en lang rekke tester. Hos foodandwine.com gir de den sitt «best overall»-stempel, og skriver:
-Flott for en nybegynner, men godt egnet for hvem som helst. Dette er en brukervennlig og allsidig vakuumpakker.
Denne vakuumpakkeren fikk også delt førsteplass i testen til seriouseats.com, der de skryter av de intuitive kontrollene, og forteller at den bestod alle testene de utsatte den for med glans.
Vakuumpakker: Proffmodellen som takler alt
Anova Precision Pro vakuumpakker
Denne pro-modelen av Anova Precision er «storebroren» til den mindre modellen nevnt ovenfor, og kåres til den beste vakuumpakkeren av The New York Times, som blant annet skryter av de mange nyttige funksjonene den har.
Den kom også på delt førsteplass i testen til seriouseats.com sammen med vakuumpakkeren øverst i denne saken, hvor de skriver:
-Den bunnsolide dobbelforseglingen tålte både superhøye temperaturer og fryseoppbevaring over tid.
Dette kan du bruke en vakuumpakker til:
- Matlagring:
- Forlenge holdbarheten av kjøtt, fisk, fjærkre, og sjømat.
- Lagre tørkede varer som nøtter, korn og pasta.
- Oppbevare ost og meieriprodukter for å redusere muggvekst.
- Lagre frukt og grønnsaker.
- Bevare ferske urter.
- Sous-vide matlaging: Vakuumpakking av mat før tilberedning i et sous-vide vannbad sikrer jevn temperatur og optimal tilberedning.
- Marinering: Vakuumpakking kan akselerere marineringstiden ved å trekke marinade dypere inn i matvaren.
- Lagring på frys: Hjelper med å redusere volumet på store mengder mat, slik at du kan lagre mer i fryseren eller skapet.
- Forhindrer fryserforbrenning: Ved å fjerne luft reduserer vakuumpakking risikoen for fryserforbrenning på frosne varer.
- Reise og camping: Pakk klær eller nødvendigheter vakuumtett for å spare plass og beskytte de mot fuktighet.
- Beskyttelse mot fuktighet: Oppbevar elektronikk, dokumenter, eller andre verdifulle gjenstander i vakuumforseglede.
- Oppbevaring av nødhjelp: Lagre nødvendigheter som førstehjelpsartikler, fyrstikker, og annet nødhjelpsutstyr for å beskytte dem mot elementene.
- Organisering av små gjenstander: Vakuumpakk små gjenstander som skruer, spiker, eller smykker for å holde dem samlet og beskyttet.