Mat og drikke

Tilslørte plommepiker

Plommer istedenfor epler til den klassiske “tilslørte bondepiker” gir en spennende variasjon og smaker like godt!

Tilslørte plommepiker

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Plommemos

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Krønsj

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Krem

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skyll plommene og fjern steinen, ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter. Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.

Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knuste kavringer, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.

Pisk fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen.

Anrett et glass lagvis og pynt med sitronmelisse.

Les mer på våre temasider: