Mat og drikke

Marengsbunn med sjokoladesmak: Oppskrift på sprø og luftig dessertbunn

Enkel oppskrift på sprø sjokolade marengsbunn. Perfekt som base til kaker og desserter med deilig sjokoladesmak.

Marengsbunn med sjokolade! Denne kan du bruke i ulike kaker som for eksempel pavlova. Denne er det nydelig å toppe med for eksempel vaniljekrem og bær.

Sjokolade marengsbunn

Bildet viser en sprø sjokolademarengsbunn som ligger på en avkjølingsrist. Marengsen har en krakelert overflate med mørke sjokoladeinnslag og delikate bølger i strukturen, noe som gir den et rustikt og hjemmelaget utseende. Perfekt som base for pavlova eller andre desserter med sjokoladesmak.
Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
90 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang. Når du har tilsett alt sukkeret pisker du videre i 5 minutter.

Tilsett hvitvinseddik, kakao og maisenna og pisk forsiktig i 10 sekunder så det blander seg.

Finn frem et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen over på bakebrettet og form en sirkel på ca. 22 cm.

Forvarm ovnen til 160 grader. Sett inn kaken og skru ned varmen til 100 grader. Stek kaken i 90 minutter, åpne ovnsdøren og la den stå til den er avkjølt.