Mat og drikke

Sitrondessert: Oppskrift på frisk og syrlig dessert

Enkel oppskrift på frisk sitrondessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Ideell avslutning på et måltid!


Sitrondessert

En frisk og smakfull sitrondessert! Servert i skallet av sitronen blir denne garantert populær av både gjestene og barna.

Sitrondessert

Bildet viser tre halve sitroner fylt med en kremet sitrondessert, toppet med små kvister fersk timian. Sitronene ligger på en vakker tallerken med blått mønster, plassert på en vevd serviett. En tre-sitruspresse og en hel sitron er synlige i bakgrunnen, som gir et hint om de friske ingrediensene i desserten.
Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløte.

Del sitronene i to og skrap ut innholdet. Klem saften ut og ha over i en kjele. Kok opp.

Tilsett sukker, gelatinplater, fløte og vaniljeekstrakt, og gi et kjapt oppkok.

Kjøl ned blandingen og hell over i sitronskallet. Sett kaldt i minst 3 timer til de stivner.