Mat og drikke
Sitrondessert: Oppskrift på frisk og syrlig dessert
Av Simen Vatne
Sist oppdatert: 11. November 2024
Enkel oppskrift på frisk sitrondessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Ideell avslutning på et måltid!
Sitrondessert
En frisk og smakfull sitrondessert! Servert i skallet av sitronen blir denne garantert populær av både gjestene og barna.
Sitrondessert

Tid
20 min
20 min
Porsjoner
4
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat.
Behold skjermen på
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløte.
Del sitronene i to og skrap ut innholdet. Klem saften ut og ha over i en kjele. Kok opp.
Tilsett sukker, gelatinplater, fløte og vaniljeekstrakt, og gi et kjapt oppkok.
Kjøl ned blandingen og hell over i sitronskallet. Sett kaldt i minst 3 timer til de stivner.