Mat og drikke

Salat med chevre og beter

Prøv en frisk og fargerik salat som kombinerer sødmefylte rødbeter og syrlig og kremet chevre. Denne enkle, men smakfulle salaten tilføres ekstra dybde med en honning- og balsamicodressing, perfekt for en lett lunsj eller som en deilig forrett.

Salat med chevre og beter

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Salat

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Forvarm ovnen til 200°C. Vask og skrubb betene godt. Pakk dem i aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 45-60 minutter, avhengig av størrelsen, til de er møre når du stikker en gaffel i dem. Ta betene ut av ovnen og la dem avkjøles litt før du fjerner skallet. Skjær dem deretter i båter eller terninger.

Lag vinaigrette ved å blande sammen balsamicoeddik, olivenolje og honning i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.

Bland ruccola og spinat i en stor bolle. Legg i rødløk i skiver og halvparten av valnøttene.

Legg betene oppå salaten. Smuldre chèvre over betene. Dryss resten av valnøttene over, og hell vinaigretten jevnt over salaten.

Hakk opp litt urter og dryss over, tjørvel vil være et godt valg her! Tips! En god baguette med hjemmelaget smør til gjør retten til et komplett måltid!