Mat og drikke

Saftige boller med glasur

Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.

Saftige boller med glasur

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
120 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Bolledeig

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Glasur

  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.

Les mer på våre temasider: