Mat og drikke

Eplekake: Oppskrift på enkel, saftig og smakfull høstkake

Lær å lage saftig eplekake med denne enkle oppskriften. Perfekt eplekake til kaffekos, med frisk smak og myk konsistens.

Norsk kveldskos på sitt beste!

En saftig eplekake som er ethvert hjem burde ha i oppskriftsheftet sitt! Perfekt i for eksempel en familiebursdag eller når noen skal feires på jobben.

Saftig eplekake

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
60 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Skrell eplene og fjern kjernen. Kutt eplene i båter. Ha dem over i en bolle og dryss over sukker og kanel, vend godt inn og la stå.

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt, tilsett egg ett om gangen, og pisk godt.

Sikt i mel og bakepulver og vend inn i røren.

Dekk en rund kakeform på 24 cm med bakepapir og smør kantene.

Ha halvparten av røra i formen, ha i halvparten av eplene, og gjenta dette en gang til.

Dryss over perlesukker og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Tips! Server med pisket krem eller vaniljesaus.

Les mer på våre temasider: