Pico de Gallo: Oppskrift på frisk og enkel tomatsalsa
Lag pico de gallo med ferske tomater, løk og koriander. En rask og smakfull oppskrift på tomatsalsa, perfekt til taco, burritos eller som dip.
Denne klassiske tomatsalsaen løfter tacoen til nye høyder, og passer til både kjøtt og fisk, eller f.eks på en crostini som en smårett.
Pica de gallo
5 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Skrap ut det våte i tomaten, og kutt i små terninger.
Rens jalapeño for frø og kutt i små terninger eller tynne skiver. Ønsker man en spicy variant kan man ta med frøene i mixen.
Skrell løk, del den i to, og kutt i små terninger.
Finhakk koriander.
Bland sammen tomat, jalapeño, løk og koriander. Tilpass mengden løk etter egen smak. Man kan også velge kun rødløk eller kun gul løk.
Press ut saften av limen og bland inn en teskje sukker.
Bland inn halvparten av limesaften, salt og pepper.
Smak på blandingen med en ren teskje og smak til med mer limesaft, salt og pepper om nødvendig.
Om du bruker store tomater, som f.eks plommetomater kan det være en fordel å skrape ut frøene og det våte i tomatene, om ikke kan det være lurt å sile av blandingen før bruk for å unngå for mye vann.