Pavlova: Enkel oppskrift med eggekrem og jordbær
Enkel oppskrift på himmelsk pavlova med luftig marengs, fyldig eggekrem og friske jordbær. Kake med perfekt balanse mellom søtt og friskt!
Lag en himmelsk pavlova med luftig marengs, fyldig eggekrem og friske jordbær. Denne oppskriften er enkel å følge og gir en imponerende dessert til enhver anledning. Perfekt balanse mellom søtt og friskt!
Pavlova med eggekrem og jordbær
120 min
1
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Marengsbunn
-
-
-
-
-
Eggekrem
-
-
-
-
-
-
Pynt
-
Slik gjør du
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang. Når du har tilsett alt sukkeret pisker du videre i 5 minutter.
Tilsett hvitvinseddik og maisenna og pisk forsiktig i 10 sekunder så det blander seg.
Finn frem et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen over på bakebrettet og form en sirkel på ca. 22 cm.
Forvarm ovnen til 160 grader. Sett inn kaken og skru ned varmen til 100 grader. Stek kaken i 90 minutter, åpne ovnsdøren og la den stå til den er avkjølt.
Kok opp fløte. Ha eggeplomme, sukker og maisenna i en bolle, visp sammen. Hell fløten litt etter litt over eggene mens du visper kraftig. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til kremen tykner. Sett kaldt og la den avkjøles helt, rør et par ganger underveis.
Pisk resten av fløten til pisket krem. Vend eggekremen sammen med pisket krem.
Pynt pavlovaen med eggekrem og jordbær.