Mat og drikke

Oppskrift: Vaniljeboller med bringebærkrem

Lag vaniljeboller med bringebærkrem. Luftige og søte boller med frisk bringebærsmak – perfekt til kaffekos!

Luftige og saftige vaniljeboller, fylt med bringebærkrem. Disse må du bare prøve.

Vaniljeboller med bringebærkrem

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
120 min
Porsjoner
-2

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Bolledeig

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Bringebærkrem

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist til de er helt kalde.

Pisk fløte og halvparten av sukkeret til krem. Mos bringebær og resten av sukkeret til syltetøy. Vend alt forsiktig sammen.

Del bollene i to og fyll med krem.

Les mer på våre temasider:

Redaksjonens  anbefalinger

authorImage

Reise

med Marie
De billigste flyturene, de beste restaurantene og hotellene - og praktiske tips for turen.
Se mer
authorImage

Aktiv

med Cecilie
Få inspirasjon, tips og trender fra trening, friluft og helse.
Se mer
authorImage

Bolig

med Herman
Alt du må vite om hus og hage - de beste redskapene og praktiske tips til jobben du skal gjøre.
Se mer