Lær hvordan du lager helstekt ytrefilet av elg! En saftig, smakfull og imponerende middag som passer til spesielle anledninger.
Ytrefilet av elg er en ensklusiv og delikat råvare med masse god smak. Helstekt og servert med nyrørt tyttebær, bakte småpoteter og sjysaus.
Helstekt ytrefilet av elg

60 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
Nyrørt tyttebær
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Ha solsikkeolje og smør i en stekepanne og brun kjøttet på høy varme på alle sider.
Ha små poteter i en ildfast form, legg i kjøttet og hell over stekefettet.
Stek på 140 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 grader. La kjøttet hvile før servering.
Sil kraften av den ildfaste formen over i en kjele, spe i med kraft eller buljong til riktig mengde. La det redusere litt før du tilsetter maisenna, salt og pepper. Kok til ønsket konsistens.
Rør sammen tyttebær og sukker.