Mat og drikke

Oppskrift: Grove pannekaker med speilegg

Lag grove pannekaker med speilegg med denne oppskriften. Et sunt og smakfullt alternativ til middag eller lunsj som er enkelt å lage.

En litt grovere pannekake, servert med speilegg og salat. Et fint altertativ når du vil ha pannekaker til middag, men ikke de klassiske med sukker.

Grove pannekaker med speilegg

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Bland mel og salt sammen. Tilsett halvparten av melken og visp sammen til du har en klumpfri røre. Deretter tilsetter du resten av melken og visper inn eggene. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.

Smelt smør i en stekepanne. Hell en øse med pannekakerøre i pannen og vri pannen forsiktig slik at røren fordeler seg jevnt. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.

Knekk et egg over pannekaken og skru ned varmen litt, la egget stivne til ønsket konsistens, og brett inn kantene på pannekaken.

Bland sammen feldsalat, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og server sammen med pannekakene.