Mat og drikke

Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Denne oppskriften er basert på en klassisk norsk braisert gryterett. Ølkokt gryte med fårikålkjøtt er en robust og smaksrik rett der mørt lam får trekke i en kraft laget av øl, urter og grønnsaker. Ølet gir gryta en fyldig dybde, mens kjøttet blir ekstra saftig og smakfullt.

Ølkokt gryte med fårikålkjøtt

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det på alle sider i en panne, eller 8 min på 200 grader i airfryer.

Ha kjøttet over i en kjele og hell over øl sammen med laurbærblad, gulrot, timian og persille.

Kutt baconet i 1 cm stimler. Del soppen i 2. Grovhakk løk og hvitløk. Grovhakk persillestilkene.

Stek bacon sammen med sopp, persillestilker, løk og hvitløk til det får litt farge, og ha i kjelen når dette er klart.

Kok opp og la dette småputre i minimum 2 timer uten lokk til kjøttet er helt mørt. Etterfyll med litt vann eller kraft om det fordamper mye væske. Kjøttet bør være dekket med væske hele tiden.

Når kjøttet er mørt siler du av kraften og koker den ned til den tykner. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i kjelen og hold det varmt til servering.

Kok byggryn etter anvisning på pakken, og ha over hakket persille ved servering. Tips! Man kan bytte ut lammekjøttet med f.eks svinekjaker eller høyrygg av storfe.