Mat og drikke

Marokkansk gryte med fårikålkjøtt

Fårikålkjøtt kan brukes til mye! Prøv denne smakfulle marokkanske retten, og oppdag smakene fra Nord-Afrika. Perfekt søndagsmiddag!

Marokkansk gryte med fårikålkjøtt

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • Krydder

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Øvrige ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Bland sammen krydrene i en liten bolle med 1 ts olje og gni kjøttet med ca halvparten av kryddermiksen. Om du har tid la det gjerne marinere over natten. (Kardemommefrø og kanelstang skal være hele i gryten.)

Fres løk, hvitløk og resten av kryddermiksen i en panne til det er lett gyllent.

Brun lammekjøttet godt på alle sider i en varm panne med litt olje. Eller 8 min på 200 grader i airfryer.

Ta ut kjøttet, og hell over tomatene i pannen og kok opp for å få med alle krydderrestene.

Kutt eplet i små terninger. Del aprikosene i to.

Ha kjøttet, tomatsausen og resten av ingrediensene, unntatt koriander, i en stor kjele og la det putre under lokk i minimum 2 timer til kjøttet er helt mørt.

Rett før servering lager du couscous etter anvisning på pakken. Bland inn godt med hakket persille og koriander.

Server med et raust urtedryss av hakket koriander og persille over gryten, og server couscous ved siden av.