Fårikålkjøtt kan brukes til mye! Prøv denne smakfulle marokkanske retten, og oppdag smakene fra Nord-Afrika. Perfekt søndagsmiddag!
Marokkansk gryte med fårikålkjøtt
180 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
-
Krydder
-
-
-
-
-
-
-
-
Øvrige ingredienser
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
Bland sammen krydrene i en liten bolle med 1 ts olje og gni kjøttet med ca halvparten av kryddermiksen. Om du har tid la det gjerne marinere over natten. (Kardemommefrø og kanelstang skal være hele i gryten.)
Fres løk, hvitløk og resten av kryddermiksen i en panne til det er lett gyllent.
Brun lammekjøttet godt på alle sider i en varm panne med litt olje. Eller 8 min på 200 grader i airfryer.
Ta ut kjøttet, og hell over tomatene i pannen og kok opp for å få med alle krydderrestene.
Kutt eplet i små terninger. Del aprikosene i to.
Ha kjøttet, tomatsausen og resten av ingrediensene, unntatt koriander, i en stor kjele og la det putre under lokk i minimum 2 timer til kjøttet er helt mørt.
Rett før servering lager du couscous etter anvisning på pakken. Bland inn godt med hakket persille og koriander.
Server med et raust urtedryss av hakket koriander og persille over gryten, og server couscous ved siden av.