En skikkelig god høstgryte, med elg og sopp. La den stå i ovnen natten over for å sikre et skikkelig mørt resultat, og slik at smakene for utviklet seg skikkelig. Man kan gjerne variere med ulike typer sopp.
Langtidskokt elggryte
40 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 100 grader.
Del kjøttet i ca 1 cm tykke terninger.
Bland sammen mel, salt og pepper.
Vend kjøttet i melblandingen så det dekker, og rist av overflødig mel. Legg tilside.
Varm opp en panne på middels høy varme, tilsett smør og olje og brun kjøttet lett på alle sider. Legg tilside.
Fres soppen i en tørr panne og damp ut vannet.
Kutt løk, purre og persille grovt og finhakk hvitløk. Kutt gulrot og stangselleri i terninger.
Tilsett litt smør og olje i den varme pannen med sopp, og tilsett alle grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og fres på høy varme til alt er blankt og lett stekt. Legg tilside i en bolle.
Finn frem en stor kjele og sett på middels høy varme. Fres tomatpuré lett mens du rører, tilsett hakkede tomater, kraft og laurbærblad. Kok opp.
Tilsett kjøtt, sopp og grønnsaker i kjelen og ha i worchetershire og soyasaus eller soppsoya.
Tilsett mer vann, kraft eller tomater om væsken ikke dekker alle ingrediensene.
Sett gryten med lokk i ovenen og la stå natten over til kjøttet er mørt.
Smak til med salt, pepper og soya.
Server med rørte tyttebær og potetmos.
Tips! Denne er genial å lage en dag eller to før den skal spises, den blir enda bedre etter den har vært kjølt ned og varmet opp igjen.