Mat og drikke

Kjøttsuppe

Kjøttsuppe er en skikkelig tradisjonsrett som passer like godt hele året. Full av både smak og næring. Suppen kan lages på mange ulike måter men dette er vår favoritt!

Kjøttsuppe

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
120 min
Porsjoner
4

Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Start med å koke opp vann i en stor kjele. Tilsett deretter det ferdig oppkuttede grytekjøttet. La det koke opp igjen og fjern deretter eventuelt skum som dannes på overflaten.

Senk varmen til lavt og la kjøttet trekke i kjelen i cirka 1,5 time for å sikre at det blir mørt og saftig.

Mens kjøttet trekker, forbered grønnsakene ved å skrelle og kutte dem i passe biter.

Når kjøttet har trukket tilstrekkelig, tilsett de forberedte grønnsakene i kjelen sammen med buljong, salt og pepper etter smak.

La suppen koke videre i omtrent 20 minutter eller til grønnsakene er møre og smakene har blandet seg godt sammen. Juster eventuelt smaken med mer salt og pepper etter ønske.