Mat og drikke

Kjøttkaker av svin i brun saus: Oppskrift på norsk klassiker

Lag kjøttkaker av svin i brun saus med denne enkle oppskriften. En smakfull, tradisjonell norsk middag som hele familien vil elske.

Dette bringer frem barndomsminnene, og det med god grunn! Hva er vel bedre enn hjemmelagde kjøttkaker i en god brun saus? Enkelt å lage, og mye bedre enn de man kjøper i butikken.

Kjøttkaker av svin i brun saus

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Ha alle ingrediensene til kjøttkakene i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen til en farse.

Form kjøttkakene med en skje eller bruk hendene, dypp både skje og hånd i kaldt vann før du former kjøttkakene, dette gjør dem lettere å forme.

Stek kjøttkakene i 2-3 minutter på hver side i en stekepanne med smør på middels/høy varme. Legg kjøttkakene til side mens du lager sausen.

Ha smør i pannen sammen med stekefettet fra kjøttkakene, smelt. Tilsett hvetemel og brun under omrøring. Spe på med kraft og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ha kjøttkakene tilbake i sausen og la de trekke i 10-15 minutter.

Server med kokte poteter og nyrørt tyttebær.