Denne fårikålen med en blanding av saftige lammelårskiver og tradisjonelt fårikålkjøtt gir en ekstra kjøttfull opplevelse. Tilsatt gulrot for en mild sødme, gir denne varianten en balansert og rik opplevelse av Norges nasjonalrett med en liten vri.
Kjøttfull fårikål
180 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter.
Skrell og kutt gulrot i skiver.
Legg kjøtt, kål og gulrot lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.
Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.
Smak til med salt om nødvendig. Tips 1! Ha også i epelbiter mellom lagene sammen med gulroten, for å balansere retten med litt syrlighet. Tips 2! Sil av kraften og kok den litt inn før du heller den tilbake i gryten, for en enda rikere smak.