Mat og drikke

Kjøttfull fårikål

Denne fårikålen med en blanding av saftige lammelårskiver og tradisjonelt fårikålkjøtt gir en ekstra kjøttfull opplevelse. Tilsatt gulrot for en mild sødme, gir denne varianten en balansert og rik opplevelse av Norges nasjonalrett med en liten vri.

Kjøttfull fårikål

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Ta vekk de ytterste bladene på kålen og del i båter.

Skrell og kutt gulrot i skiver.

Legg kjøtt, kål og gulrot lagvis i en gryte og dryss over salt, pepper og hvetemel mellom hvert lag.

Hell på vann og legg på lokk. Kok opp og skru ned varmen til middels, la kjøttet trekke i 3 timer til det er helt mørt.

Smak til med salt om nødvendig. Tips 1! Ha også i epelbiter mellom lagene sammen med gulroten, for å balansere retten med litt syrlighet. Tips 2! Sil av kraften og kok den litt inn før du heller den tilbake i gryten, for en enda rikere smak.