Mat og drikke

Indisk gryte med fårikålkjøtt

En indiskinspirert gryte med fårikålkjøtt forener tradisjonell norsk mat med eksotiske krydder. Saftig og mørt lam kombinert med smaker som garam masala, ingefær og koriander skaper en varmende og aromatisk rett som gir en ny vri på en kjent råvare!

Indisk gryte med fårikålkjøtt

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Finhakk løk og hvitløk. Riv ingefær på et rivjern. Stek løk, hvitløk og ingefær i en stor kjele med litt olje til det blir mykt. Tilsett tomatpure på slutten og fres lett.

Kutt paprika i strimler.

Varm opp en stor kjele med litt olje. Ha i paprika, tomatpure, paprikapulver, gurkemeie, kayennepepper og garam masala, og fres dette til det begynner å dufte krydder og paprikaen mykner.

Ha i tomater og kraft, og la koke sammen med krydrene i ca 10 minutter.

Kutt kjøttet i store biter (beina skal være med), krydre med salt og pepper, og brun det raskt på alle sider i en panne med litt olje, eller 5 min på 200 grader i airfryer.

Ha kjøttet i kjelen og la småputre i minimum 2 timer til kjøttet er mørt.

Ha i kokkosmelk og kok opp.

Smak til med salt, pepper og limesaft.

Server med mangochutney, nanbrød og ris til, og dryss over koriander ved servering. Tips! Ha over granateplekjerner som pynt og for litt ekstra friskhet.