En skikkelig god og smakfull risotto med hummer! Denne vil garantert imponere gjestene.
Hummerrisotto
45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Start med å koke opp skalldyrkraften.
Rens hummerhalene og krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i ca. 3 minutter på hver side. Ta hummerhalene ut og sett til side.
Ha mer smør i stekepannen sammen med finhakket sjalottløk og stek blank.
Tilsett risottoris og stek lett i ca. 1 minutt. Hell på hvitvin og reduser.
Øs over skalldyrkraft i 4-5 omganger, rør kontinuerlig og la all væske fordampe mellom hver gang. Totalt tar dette ca. 20 minutter.
Kutt hummerhalene i biter og ha dem over i risottoen. Rør inn litt smør og parmesan.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.