Imponér gjestene eller familien med hjemmelaget pappardelle! Det er alltid stas å servere noe man har laget helt selv. Lag sammen med familien, og gjør det til en hyggelig helgeaktivitet!
Hjemmelaget pappardelle
40 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Du kan lage pastadeig på 2 ulike måter, i maskin eller for hånd. Her har du begge metodene.
For hånd: Hell melet ut på benken og lag en grop i midten. Dryss på salt og ha eggene i gropen. Bruk først en gaffel og rør eggene inn i melet. Bruk så hendene og kna deigen sammen. Kna den i minst 5 minutter.
Med kjøkkenmaskin: Ha alle ingrediensene i bollen. Bruk en eltekrok og elt deigen sammen i minst 5 minutter på lav hastighet.
Pakk deigen i plast og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du bruker den.
Kjevle pastadeigen flat, enten med en pastarulle eller kjevle, ca. 1 mm tykk. Dryss litt mel over deigen og brett sammen. Kutt til ca. 2 cm brede strimler og la de lufttørke i ca. 30 minutter.
Visste du at? Fersk pasta har mye kortere koketid enn tørr pasta. Vær obs på dette når du tilbereder pastaen så den ikke blir overkokt.