Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus
Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus Saftig og smakfull helstekt kylling, servert med bakte rotgrønnsaker og en fyldig sjysaus.
Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus
120 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Kylling
-
-
-
-
-
-
-
-
Rotgrønnsaker
-
-
-
-
-
-
Sjysaus
-
-
-
Slik gjør du
Bland sammen salt, pepper, finhakket timian og rosmarin, olivenolje og skallet fra sitronen. Pensle kyllingen med halvparten av marinaden, ta vare på resten og bruk til å pensle kyllingen underveis i stekingen.
Skrell og kutt alle grønnsakene og ha dem over i en ildfast form. Legg kyllingen på grønnsakene og stek i ovnen på 180 grader i ca. 90 minutter til kyllingen har en kjernetemperatur på 68 grader.
Sil kraften av den ildfaste formen over i en kjele. La det redusere litt før du tilsetter maisenna, salt og pepper. Kok til ønsket konsistens.
Server med for eksempel hjemmelaget potetmos.