Gratinert sjøkreps: Oppskrift på elegant forrett
Lag gratinert sjøkreps med denne oppskriften. En enkel og smakfull rett som passer perfekt som forrett eller til festlige anledninger.
Gratinerte sjøkreps er et festmåltid! På sommeren kan du fint lage disse på grillen, da blir de enda bedre. Du kan bruke både kokte og feske sjøkreps, men aller best blir de ferske.
Gratinert sjøkreps
45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Ha romtemperert smør, gressløk, dill, estragon og hvitløk i en blender. Kjør sammen til du får et jevnt urtesmør med fin grønnfarge. Dette kan lages i større mengder og fryses.
Del sjøkrepsen i to og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Ha en klatt urtesmør på hver sjøkreps og gratiner i ovnen på 250 grader i ca. 5 minutter.
Riv over sitronskall, klem på litt sitronsaft og server med for eksempel surdeigsbrød og godt smør.