Fleskepannekaker er en skikkelig tradisjonsrett! Perfekt til middag, og rask og enkel å lage.
Fleskepannekake
45 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Bland mel og salt sammen. Tilsett halvparten av melken og visp sammen til du har en klumpfri røre. Deretter tilsetter du resten av melken og visper inn eggene. La pannekakerøren svelle i ca. 30 minutter.
Smelt smør i en stekepanne. Hell en øse med pannekakerøre i pannen og vri pannen forsiktig slik at røren fordeler seg jevnt. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden.
Når begge sider av pannekaken er stekt, brettes den sammen og legges på et fat med lokk, da holder de seg varme mens du steker.
Stek sideflesk i en tørr stekepanne til sprøtt. Server pannekakene med sideflesk og stekefett.