Hjemmelaget fiskegrateng er enklere enn du tror, og smaker utrolig godt! I denne oppskriften har vi brukt torskefilet men du kan bruke andre typer hvit fisk etter ønske.
Fiskegrateng
60 min
4
Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
-
Grateng
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Råkost
-
-
-
-
-
Tilbehør
-
-
Slik gjør du
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Når ferdig, sil av vannet og sett makaronien til side.
Del torsken i terninger på 2-3 cm. Ha terningene i en kjele med lettsaltet vann, kok opp og skru ned varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter, til den er mørt og gjennomkokt.
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt til en jevn blanding dannes. Tilsett gradvis melk mens du kontinuerlig rører. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter til sausen tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.
Ha kokt makaroni og torskebiter i sausen og vend sammen. Hell blandingen over i en ildfast form.
Topp gratengen med revet ost og brødsmuler.
Stek gratengen midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter, eller til den er gyldenbrun på toppen.
I mellomtiden, lag lake til råkosten ved å blande vann, eddik og sukker. Vend inn revet gulrot og la det stå kaldt mens gratengen steker.
Server fiskegratengen med kokte poteter og smeltet smør, og server råkost som en frisk og syrlig salat ved siden av.