Dampede blåskjell med kokos og chili! En litt spicy variant som er proppfull av gode smaker.
Dampede blåskjell med kokos og chili
30 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.
Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, chili, sjalottløk, ingefær, sitrongress og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.
Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.
Løft blåskjellene ut av gryten og tilsett kokosmelk, kok ned til passe tykkelse.
Skru av varmen og smak til med limesaft, salt og pepper.
Ha blåskjellene tilbake i kjelen, dryss over vårløk og koriander og server.