Mat og drikke

Dampede blåskjell med kokos og chili

Dampede blåskjell med kokos og chili! En litt spicy variant som er proppfull av gode smaker.

Dampede blåskjell med kokos og chili

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, chili, sjalottløk, ingefær, sitrongress og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.

Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.

Løft blåskjellene ut av gryten og tilsett kokosmelk, kok ned til passe tykkelse.

Skru av varmen og smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha blåskjellene tilbake i kjelen, dryss over vårløk og koriander og server.

Les mer på våre temasider: