Mat og drikke

Brente mandler: Enkel oppskrift

Lag brente mandler med denne oppskriften. Sprø og søte mandler som passer perfekt til jul eller som snacks året rundt!

Brente mandler er en tidløs julefavoritt som aldri slår feil. Med denne enkle oppskriften kan du lage sprø og karamelliserte mandler hjemme på bare noen få steg. Perfekt som snacks, gave eller til å fylle opp juleskålen – disse mandlene blir garantert en hit!

Brente mandler

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
20 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele. Sett kjelen på middels varme og kok opp.

Rør hele tiden mens sukkeret krystalliserer seg og danner et hvitt lag rundt mandlene.

Fortsett å røre til sukkeret smelter igjen og mandlene blir blanke og karamelliserte.

Tilsett smør og rør godt til det er jevnt fordelt og mandlene er glinsende.

Spre de ferdige mandlene utover et bakepapir og la dem avkjøle helt før de nytes eller oppbevares i en tett boks.

Les mer på våre temasider: