Lag brente mandler med denne oppskriften. Sprø og søte mandler som passer perfekt til jul eller som snacks året rundt!
Brente mandler er en tidløs julefavoritt som aldri slår feil. Med denne enkle oppskriften kan du lage sprø og karamelliserte mandler hjemme på bare noen få steg. Perfekt som snacks, gave eller til å fylle opp juleskålen – disse mandlene blir garantert en hit!
Brente mandler
20 min
1
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Ha mandler, sukker, vann og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele. Sett kjelen på middels varme og kok opp.
Rør hele tiden mens sukkeret krystalliserer seg og danner et hvitt lag rundt mandlene.
Fortsett å røre til sukkeret smelter igjen og mandlene blir blanke og karamelliserte.
Tilsett smør og rør godt til det er jevnt fordelt og mandlene er glinsende.
Spre de ferdige mandlene utover et bakepapir og la dem avkjøle helt før de nytes eller oppbevares i en tett boks.