På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Trines matblogg deler sine beste middagstips til ukemenyen

Venstre: Trine Sandberg iført en lyseblå skjorte smiler mens hun holder frem en kritt-tavle med en ukemeny. Bildet har en lys og moderne bakgrunn, og hennes smil og avslappede positur gir en positiv og livlig stemning. Bildet kombinerer matglede og personlighet, og skaper en varm og inspirerende helhet. Står du også fast når det kommer til planleggingen av ukesmenyen? Uteblir inspirasjonen til middagene slik at selve ukesplanleggingen blir mer stressende enn den blir billig og effektiv? Vi spurte Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, om hennes beste tips til ukesplanleggingen! 
Høyre: En appetittvekkende bolle med kremet potetsuppe toppet med sprøstekt bacon, revet cheddar og ferske urter. Suppen er servert i en mørk bolle, og ved siden av ligger flere rustikke rundstykker. I bakgrunnen er et glass vann med sitronskive, og det hele er satt på en rustikk trebordflate som skaper en koselig og hjemmekoselig atmosfære. 

Står du også fast når det kommer til planleggingen av ukesmenyen? Uteblir inspirasjonen til middagene slik at selve ukesplanleggingen blir mer stressende enn den blir billig og effektiv? Vi spurte Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, om hennes beste tips til ukesplanleggingen! 
Vi har fått Trine Sandberg, bak bloggen Trines Matblogg, sine beste tips til planlegging av ukemenyen! Hun forteller hvordan du både kan spare penger og gjøre innkjøpene billigere. I tillegg avslører hun sine egne middagsfavoritter, beste middagstips og hvordan hun selv ukeshandler. (Foto: Trines matblogg / Bilder hentet fra boken Trines beste ukemenyer)

Hvordan ukeplanlegger egentlig Trines Matblogg sin egen ukemeny? Hvilke middager er hennes favoritter og hva er hennes beste middagstips?

Står du også fast når det kommer til planleggingen av ukesmenyen? Uteblir inspirasjonen til middagene slik at selve ukesplanleggingen blir mer stressende enn den blir billig og effektiv? Vi spurte Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, om hennes beste tips til ukesplanleggingen! 

En kvinne iført en lyseblå skjorte smiler mens hun leker med to sitroner. Hun holder én sitron i hånden og kaster en annen i luften. Bildet har en lys og moderne bakgrunn, og hennes smil og avslappede positur gir en positiv og livlig stemning. Bildet kombinerer matglede og personlighet, og skaper en varm og inspirerende helhet. Står du også fast når det kommer til planleggingen av ukesmenyen? Uteblir inspirasjonen til middagene slik at selve ukesplanleggingen blir mer stressende enn den blir billig og effektiv? Vi spurte Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, om hennes beste tips til ukesplanleggingen! 
Trine Sandberg står bak bloggen Trines Matblogg og har delt til sammen over 725 ukemenyer siden hun startet bloggen i 2007. Her er hennes beste tips og middager til ukemenyen!

Trine har delt ukemenyer på bloggen sin helt siden høsten 2010, og til sammen mer enn 725 ukesmenyer. Nå er hun aktuell med boken Trines beste Ukemenyer og under deler hun sine beste tips til hvordan du ukeplanlegger selv, samt to av sine mest populære oppskrifter. 

– Man kan også spare både tid og penger på å skrive handleliste

Hvorfor planlegge ukesmenyer?

– For de aller fleste så er hverdagen travel. Vi har gjerne også ganske forskjellige dager. Noen dager skal barna på trening og andre dager skal man kanskje ha gjester, da kan det være fint å ha en plan på middagene for uka i forkant. Man kan også spare både tid og penger på å skrive handleliste (og å holde seg til den), og ikke gå på butikken når man er sliten eller sulten, for da kan det fort ende opp med impulskjøp. 

Sandberg forklarer at man kan gjør det billigere ved å sjekke hva man har hjemme fra før. Da kan man ta utgangspunkt i hva man har i for eksempel grønnsaksskuffen eller fryseren, og få brukt opp det man har, slik at man også unngår matsvinn. 

Trines nye bok
Trines beste ukemenyer

Trines beste ukemenyer

Ønsker du en balansert ukemeny med sunn og god middag hver eneste dag? Her får du hjelp av Norges største matblogger til å sette sammen alle ukens middager.
Sjekk prisen her

Slik planlegger Trines Matblogg sin egen ukesmeny

– Selv så planlegger jeg i to runder, sier Sandberg. 

Hun forteller at på torsdager så planlegger hun for fredag til mandag, og på søndager planlegger hun for de resterende dagene. Ukehandelen tar hun to ganger i uka, og da har hun ikke behov for flere handleturer. 

– Mandagsmiddagen er ofte basert på rester fra helgen, eller noe vi har fra før. 

Sandberg anbefaler også å ta en titt på aktivitetskalenderen og se hvilke dager man faktisk kan lager middag og hvilke dager man må ha noe kjapt eller rester av noe man har laget fra før. 

– Man må jo også tenke variasjon jeg prøver å følge kostrådene til helsemyndighetene i ukemenyen. Derfor planlegger jeg 1-3 middager med fisk eller sjømat og 1-2 vegetarretter. Vil jeg lage retter som tar lengre tid, planlegger jeg disse til helgen.

Visste du at disse matvarene bremser fettforbrenningen?

Trines middagstips for billigst mulig hverdagsmiddager

Sandberg sier at du kan gjøre det billigere ved å bruke opp rester du allerede har. 

En appetittvekkende bolle med kremet potetsuppe toppet med sprøstekt bacon, revet cheddar og ferske urter. Suppen er servert i en mørk bolle, og ved siden av ligger flere rustikke rundstykker. I bakgrunnen er et glass vann med sitronskive, og det hele er satt på en rustikk trebordflate som skaper en koselig og hjemmekoselig atmosfære. Står du også fast når det kommer til planleggingen av ukesmenyen? Uteblir inspirasjonen til middagene slik at selve ukesplanleggingen blir mer stressende enn den blir billig og effektiv? Vi spurte Trine Sandberg, som står bak bloggen Trines Matblogg, om hennes beste tips til ukesplanleggingen! 
Sandberg forteller at supper vanligvis er ganske rimelige retter, og sier at her er det mye man kan gjøre. Hun foreslår blant annet å lage potetsuppe av rester av poteter for eksempel, og spe på med rømmerester eller fløteskvetter.

– Lag potetsuppe av rester av poteter for eksempel, og spe på med rømmerester eller fløteskvetter du har igjen. Har du baconrester etter helgefrokosten kan du ha det på toppen. 

Sandberg forteller at hun alltid prøver å legge opp ukene slik at det er et par billige retter i den også, og tipser om å ta utgangspunkt i billige ingredienser. 

– Pasta, bønner og linser er eksempler på ingredienser som metter godt og som er rimelige i innkjøp. 

Sandberg forteller at supper vanligvis er ganske rimelige retter, og sier at her er det mye man kan gjøre. Hun drar frem gulrotsuppe, søtpotetsuppe, tomatsuppe, gjerne med rester av fisk, reker, og kjøtt, som eksempler på supper som er enkle og billige. 

– Har du et par bokser med hermetiske tomater og litt buljongpulver så har du en billig middag der og da. Og har du et tørt brød du ikke får spist opp, kan du ha over litt olje og godt krydder og lage hjemmelagede krutonger i ovnen. Eller du kan koke ett egg eller to og ha i suppa. Det trenger med andre ord ikke å være så dyrt å lage middag hver dag.

Visste du at dette er grunnen til at noen fryser mer enn andre?

Trines Matblogg deler sine beste tips til en billig ukemeny

– Jeg tenker at hermetiske tomater, hermetiske linser og hermetiske kikerter er ingredienser med lang holdbarhet som fort kan bli til en enkel rett sammen med litt rester, fond eller buljongterning av kylling eller grønnsaker.

Sandberg nevner også sitron som er en fin smaksforsterker, og foreslår å også ha matfløte, hvitløk, løk, paprika, chili eller chiliflak.

– Dette er holdbare ingredienser som fort blir en rett. En god olivenolje og en god olje å steke i bør man også ha. 

Airfryer: Disse er best i test!

Trines oppskrift på fransk kyllingform og fiskesuppe er gjengangere

Hvor finner du inspirasjon til din egen ukesmeny? og Hva er dine go-to oppskrifter på en ukesmeny? 

– Ukesmenyen min setter jeg sammen med sønnen og mannen min for å få med deres ønsker. Jeg blir også inspirert av sesong og hva jeg har i kjøleskapet.

Sandberg forteller at hos dem så er «Verdens beste fiskesuppe» er en gjenganger. Det er også en veldig populær oppskrift på bloggen hennes. I tillegg har de noen fiskeretter, curryretter og kyllingretter de ofte går for, som blant annet hennes franske kyllingform.  

– Jeg bruker også ofte å eksperimentere og teste nye ting når jeg lager middager hjemme, og blir retten god så lager jeg den kanskje på bloggen noen uker etter.

Derfor er støpejernsgryten kongen av kjøkkenet.

Venstre side: En fargerik tallerken med chili sin carne, servert med hvit ris, limebåter og en klatt rømme. Retten er toppet med chiliflak og frisk koriander, og er plassert på en rustikk trebordflate. Ved siden av tallerkenen ligger en liten trefat med tortillachips og limebåter i små skåler, som gir retten en autentisk og delikat presentasjon. Hvordan ukeplanlegger egentlig Trines Matblogg sin egen ukemeny? Hvilke middager er hennes favoritter og hva er hennes beste middagstips?
Sandberg tipser også om at man ofte kan redusere kjøttmengden i gryteretter eller tacoretter med å blande ut kjøttet med for eksempel hermetiske linser. Her finner du oppskrift på Trines avbildede Chili sin carne.

Trines matbloggs tips til en ukemeny med mindre kjøtt

Sandberg foreslår å tenke at du fortsatt kan spise kjøtt, men heller fokusere på hvordan du kan spise litt mindre av det. 

– I tacoretter eller gryteretter med kjøttdeig for eksempel, kan du erstatte noe av kjøttet med hermetiske linser. På den måten spiser du fortsatt kjøtt, men mindre av det, og sannheten er at du sannsynligvis ikke merker forskjell. 

Sandberg tipser også om at man ofte kan redusere kjøtt- og kyllingmengden i gryteretter ved å erstatte kjøttet med litt mer av grønnsakene og en annen proteinkilde, og eventuelt legge til et annet tilbehør eller en salat som metter. 

– Du kan også lage masse gode salater med bare litt, eller ikke noe kjøtt. Her kan du heller ha sprøsteke kikerter for litt crunch.

Hun avslutter med å legge til at man ikke trenger å kutte ut rødt kjøtt, men redusere mengden kjøtt pr. porsjon og heller legge til et ekstra tilbehør, og kanskje redusere hvor ofte man spiser det.

Kjøttfritt middagstips fra Trines matblogg: Oppskrift på Chili sin carne.