Lag verdens beste focaccia i langpanne med dette eltetrikset. Sett av god tid, den blir best etter heving over natten.
Selve arbeidstiden du bruker på å lage denne foccaciaen er liten. Men fordi deigen trenger lang hevetid må du begynne bakingen i god tid før brødet skal serveres.
Ingredienser til eltefri focaccia
- 550-600 gram hvetemel
- 7 gram tørrgjær
- 2 ts salt
- 4.5-5 dl vann
- 1 dl olivenolje
Slik baker du sprø og luftig focaccia
- Bland sammen vann, 1 ss olivenolje, 2 ts salt i en bakebolle. Pass på at saltet ikke legges oppå gjæren. Tilsett litt og litt hvetemel. Deigen skal være veldig klissete. Legg et håndkle eller plastfolie over bakebollen og la den stå et lunt sted i 30 minutter.
- Nå begynner du med det magiske eltetrikset – du skal brette deigen. Start med å brette deigen fire ganger. Ta tak i deigen ytterst, og dra den over på motsatt side. Gjør det samme på de to andre sidene. Se hvordan du lager verdens beste focaccia i langpanne her. Gjenta til du har gjort brettingen fire ganger i hver side.
- Dekk til bakebollen og vent 30 minutter. Gjenta bretterunden. Etter å ha brettet foccatiaen totalt 4 ganger med 30 minutter heving imellom dekker du til bollen, og lar den stå i kjøleskapet over natten.
- Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet, og bretter en siste gang.
- Smør en langpanne (ca 20 x 35 cm) med masse olivenolje. Hell deigen over i langpannen og strekk den utover. Hell olivenolje over deigen og dekk den til med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie. La den heve i 2 timer.
- Etter siste heving, hell over enda mer olivenolje, og smør inn hendene dine med olivenolje. Lag groper i deigen med fingrene dine.
- Strø over toppingen du ønsker, for eksempel oliven, frisk romarin og soltørkede tomater. Husk flaksalt.
- Stek den luftige focacciaen på 200 grader varmluft. Steketid er ca 20-25 minutter, men følg nøye med ettersom ovner er forskjellig.
- La focaccian hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
- NYT!😋