Hva med å prøve en ny vri på 17. mai-kaken pavlova? Vi gir oppskriften på verdenes beste mini-pavlova, med frisk krem av crème fraîche.
Har du laget pavlova hver 17. mai de siste årene? Da er du kanskje interessert i å prøve en ny variant i år? Hva med denne oppskriften på mini-pavlova med en frisk krem av crème fraîche toppet med friske bær?
Dette er en både nydelig og spennende oppskrift på pavlova de fleste ikke har prøvd før. Når du serverer mini-pavlova får alle gjestene hver sin liten kake, og dette åpner for litt flere forskjellige preferanser på fyll. Kanskje alle skal få toppe sin egen mini-pavlova med det de liker best selv?
Her finner du alle våre saker som omhandler 17. mai og oppskrifter på enda flere 17. mai-kaker.
Mini-pavlova med flere smaker til 17. mai
Så sparer du deg selv både for tid og problemer med allergier eller kresne gjester. Denne oppskriften har en frisk krem med blant annet crème fraîche og lime, men du kan selvsagt bruke den klassiske vaniljekremen i mini-pavlova.
Under viser vi deg fremgangsmåten til hvordan du lager den herlige 17. mai-kaken.
Vil du likevel heller ha en klassisk pavlova? Oppskrift på klassisk pavlova finner du her.
Oppskrift på mini-pavlova med frisk krem av crème fraîche
min
Ingredienser
-
Marengsbunn:
-
-
-
-
-
Krem:
-
-
-
-
Slik gjør du
1. Hvordan lage marengsbunn
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Start med å skille eggene.
Bland lett sammen eggehvitene og halvparten av sukkeret. Ha så i resten av sukkeret og visp til du har en stiv krem.
Det viktigste du gjør for å få til den perfekte marengsbunnen, er å få sukker og eggehvite pisket luftig og stiv nok. Når du tror du har pisket nok – pisk litt til. Du trenger en håndmikser eller en kjøkkenmaskin med visp for å få det til. Bland inn maisenna og hvitvinseddik.
Ha marengskremen i en sprøytepose. Bruk gjerne en fin tupp for å få mønster på marengsbunnen. På et stekebrett med bakepapir begynner du å sprøyte ut ringer i den størrelsen du ønsker å ha pavlovaene. Fyll i midten og lag så en kant på toppen – uten å fylle. Her skal kremen få plass senere.
Sett marengsen i stekeovnen, og la stå i ca. 60 minutter. La marengsbunnene få kjøle seg helt ned.
Følg imidlertid nøye med. Avhengig av ovnen kan marengsbunnene trenger mer eller mindre steketid.
Pisk kremfløten til krem i en bolle for seg selv. Pisk deretter creme fraiche luftig i en annen bolle. Bland de to kremene sammen med en slikkepott og smak til med limesaft og melis.
8. Hvordan pynte mini-pavlova
For at marengsbunnene ikke skal bli myke, er det viktig å vente med ferdigstilling av pavlovaen til rett før servering. Fyll marengsbunnene med krem. Du kan gjerne bruke en sprøytepose til dette også.
Pynt på toppen med friske bær som jordbær, blåbær, rips og bringebær.