Hvordan skjære mango? Se hvordan du kutter

Dette bildet viser en sammensetning av tre ulike måter å dele opp og forberede en mango på. Venstre side: En hånd holder en mango mens skallet fjernes ved hjelp av et glass. Mangoens kjøtt skrapes ned langs kanten av glasset, slik at det separeres fra skallet og havner inne i glasset. Midten: En hånd holder en halv mango som er kuttet i et rutenettmønster. Mangokjøttet er skåret i terninger, og mangoen presses fra undersiden slik at de små terningene "popper" ut og er klare til å spises. Høyre side: En mango er delt på tvers av steinen, med en av halvdelene som fortsatt inneholder steinen. Steinen stikker ut fra fruktkjøttet, og personen holder begge halvdelene av mangoen opp foran kameraet. Bildet illustrerer forskjellige teknikker for å dele opp en mango, enten ved å bruke et glass for å fjerne skallet, kutte mangoen i et rutenettmønster, eller dele den på tvers av steinen.
Det finnes flere forskjellige teknikker for å dele opp en mango. Vi deler 3 smarte tips. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Få tipsene til hvordan du kutter og skreller en mango.

Mango er verdens mest populære frukt, og har de siste årene også fått godt fotfeste i Norge. Men den avlange steinen i midten, gjør den litt vanskelig å «angripe» når du skal skjære den opp. Under får du tre ulike tips til hvordan du går frem.

Vil du ha mer inspirasjon til pynt og servering til festen finner du det her.

Hva inneholder mango?

Mango er en frukt som inneholder mye A- og C-vitaminer. I tillegg til kostfiber, folat, og E-vitamin. Mango har ca 65 kalorier per 100 gram.

Hvordan kutte opp en mango?

Det er flere måter å gjøre dette på, og her viser vi deg tre ulike metoder. I videoen over viser vi hvordan du kutter mangoen på langs, helt inntil steinen. Gjør dette på begge sider av steinen, slik at du får to store stykker. Skjær et rutemønster i fruktkjøttet ned mot skallet, men pass på at du ikke kutter gjennom skallet.

Vreng mangobiten slik som vist i videon, og plukk ut bitene med mango.

Skjær så inntil steinen på kortsidene, og kutt ned til skallet på samme måte som beskrevet over.

Prøv dette trikset for å rense jordbær.

Hvordan skrelle mango med et glass?

Har du en moden mango er et vanlig kjøkkenglass et godt redskap. Lag to store stykker av mangoen på samme måte som i tipset over. Så tar du et kjøkkenglass, og dytter kanten mellom skallet og fruktkjøttet. Vips! Så har du en stor mangofilet.

Hvordan kutte en mango på tvers?

Bildet viser en person som holder to halvparter av en mango som er delt på tvers av steinen, i stedet for langs steinen slik det vanligvis gjøres. Den ene halvdelen av mangoen har fortsatt steinen inni, som stikker opp fra fruktkjøttet. Den andre halvdelen har et rundt hulrom der steinen har blitt fjernet. Personen som holder mangoen har på seg en tykk, grå genser. Mangostykkene ser ferske og saftige ut, og personen holder dem opp foran et bord, kanskje for å vise frem hvordan mangoen har blitt delt.
Visste du at du kan dele mango på tvers. Da får du enklere kontroll over steinen når du skal skjære mango. (Foto: Skjermdump TikTok stellaskitchen11)

De fleste tipsene for å kutte mango, går ut på å kutte den på langs. Men ønsker du å få bedre kontroll over hvor steinen på mangoen er, kan det være lurt å dele den på tvers. Skjær inntil steinen hele veien rundt mangoen, der mangoen er på sitt bredeste. Vri toppen og bunnen hver sin vei, og løft av toppen. Steinen løsner nå fra den ene delen. Nå som du ser steinen, kan du enkelt skjære ut den andre delen uten å miste mye fruktkjøtt på veien.