Hvordan skjære mango? Se hvordan du kutter
Få tipsene til hvordan du kutter og skreller en mango.
Mango er verdens mest populære frukt, og har de siste årene også fått godt fotfeste i Norge. Men den avlange steinen i midten, gjør den litt vanskelig å «angripe» når du skal skjære den opp. Under får du tre ulike tips til hvordan du går frem.
Vil du ha mer inspirasjon til pynt og servering til festen finner du det her.
Hva inneholder mango?
Mango er en frukt som inneholder mye A- og C-vitaminer. I tillegg til kostfiber, folat, og E-vitamin. Mango har ca 65 kalorier per 100 gram.
Hvordan kutte opp en mango?
Det er flere måter å gjøre dette på, og her viser vi deg tre ulike metoder. I videoen over viser vi hvordan du kutter mangoen på langs, helt inntil steinen. Gjør dette på begge sider av steinen, slik at du får to store stykker. Skjær et rutemønster i fruktkjøttet ned mot skallet, men pass på at du ikke kutter gjennom skallet.
Vreng mangobiten slik som vist i videon, og plukk ut bitene med mango.
Skjær så inntil steinen på kortsidene, og kutt ned til skallet på samme måte som beskrevet over.
Prøv dette trikset for å rense jordbær.
Hvordan skrelle mango med et glass?
Har du en moden mango er et vanlig kjøkkenglass et godt redskap. Lag to store stykker av mangoen på samme måte som i tipset over. Så tar du et kjøkkenglass, og dytter kanten mellom skallet og fruktkjøttet. Vips! Så har du en stor mangofilet.
Hvordan kutte en mango på tvers?
De fleste tipsene for å kutte mango, går ut på å kutte den på langs. Men ønsker du å få bedre kontroll over hvor steinen på mangoen er, kan det være lurt å dele den på tvers. Skjær inntil steinen hele veien rundt mangoen, der mangoen er på sitt bredeste. Vri toppen og bunnen hver sin vei, og løft av toppen. Steinen løsner nå fra den ene delen. Nå som du ser steinen, kan du enkelt skjære ut den andre delen uten å miste mye fruktkjøtt på veien.