På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Unngå vannskader når snøen smelter etter væromslag

En vaktmester prøver å åpne en tett sluk i Tordenskiolds gate i Oslo. Det er mye overvann på grunn av mildvær, regn og mye snø som smelter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB (Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB)

Hva bør man egentlig gjøre når store snømengder plutselig smelter bort?

Etter en periode med betydelig snøfall over hele landet, varsles det nå om et væromslag som vil påvirke hele Sør-Norge og sørlige deler av Nordland. Mildere temperaturer vil føre til rask snøsmelting, noe som kan resultere i oversvømmelser og potensielle skader på eiendom.

Tips: Dette trenger du for å unngå oversvømmelse i kjelleren

5 tiltak for å unngå skader

Huseierne.no har flere gode råd til grep du kan ta for å minimere risikoen for skader på hus og eiendom når store mengder snø smelter fort:

  1. Rens sluk og avløp: Sørg for at sluk på balkonger, terrasser og i oppkjørsler er fri for snø og is, slik at smeltevannet kan renne fritt. Tette sluk kan føre til at vann samler seg og trenger inn i bygningsmassen.
  2. Adopter et kumlokk: Bor du i nærheten av en kommunal vei med kumlokk? Sjekk at disse ikke er blokkert av snø eller is. En tett kum kan føre til oversvømmelse av veien, noe som gjør ferdsel vanskelig og kan skade omkringliggende eiendom. Hvis du ikke har mulighet til å fjerne blokkeringen selv, kontakt kommunen for assistanse.
  3. Led vannet bort fra bygningen: Pass på at smeltevann ledes bort fra inngangspartier og grunnmuren. Bruk eventuelt snøskuffer eller spader til å lage renner som fører vannet mot avløp eller områder hvor det kan drenere naturlig.
    • Sjekk takrenner og nedløp: Forsikre deg om at takrenner og nedløpsrør ikke er tette av is eller rusk, slik at vann fra taket ledes bort effektivt. Dette reduserer risikoen for vannskader på fasaden og grunnmuren.
    • Vær oppmerksom på flomfare: Ifølge NVE kan det bli utstedt flomvarsel i forbindelse med det kommende væromslaget. Det anbefales å følge med på oppdateringer fra meteorologiske tjenester og ta nødvendige forholdsregler, spesielt i utsatte områder.

    Issmelting: Slik fjerner du isen effektivt

    Les mer på våre temasider: