Speilegg: Hvordan steke mange egg samtidig i ovnen
Har du behov for å lage flere speilegg samtidig uten stress? Da er dette tipset for deg.
Er du lei av å måtte steke ett og ett speilegg i pannen? Ved å steke speilegg i ovnen, kan du tilberede mange speilegg samtidig, noe som sparer tid og gjør det enklere å servere frokost til en stor familie eller gjester. I tillegg står stekepannen nå klar til å steke bacon, slik at alt er klart til servering samtidig. Ved hjelp av ovnen kan du enkelt lage flere speilegg på en gang, uten stress og uten mange stekepanner.
Vil du ha flere smarte triks og vasketips, finner du alle våre artikler om temaet her.
Hvordan steke speilegg i ovnen?
Ovnstemperaturen kan påvirke stekeresultatet betydelig. Ved å steke eggene på 200 grader i 10 minutter får du speilegg som er “stekt” eller bakt, på begge sider med en fast plomme i midten, men du kan justere gradene avhengig av hvordan du ønsker eggene dine.
- 180 grader: Gir en litt mykere hvite, og en plomme som er myk, men ikke rennende.
- 200 grader: Dette gir et jevnt stekt egg med fast hvite og fastere plomme.
- Forvarm ovnen: Still ovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Smør pannen: Bruk smør eller olje for å smøre en ildfast form eller et stort bakebrett.
- Stek eggene: Plasser pannen midt i ovnen og la eggene steke i 10 minutter.
Ved å følge disse enkle stegene kan du lage perfekt stekte speilegg til hele familien eller gjester på bare noen minutter, uten noe ekstra stress.
Kanskje du også vil like denne: Hvordan steke bacon sprøtt og enkelt i ovnen
Hva inneholder egg?
Egg er ikke populære uten grunn. Egg inneholder rikelig med jern, zink, vitamin B12, selen, jod, folat, vitamin A, vitamin B og vitamin D. Ikke nok med det, men egg har også et lavt fettinnhold og et lavt kaloriinnhold. Næringsinnhold per 100 gram i egg: Energi (kcal) 155, fett 11 g, karbohydrater 1,1 g protein 13 g.
Vil du vite mer om egg? 15 ting du ikke visste om egg.