Salsa verde er en klassisk mesikansk saus som brukes til taco og fiskeretter. Et friskt og spicy tilbehør som gir utrolig mye god smak. Prøv den på grillet hvit fisk! Tomatillos kan være vanskelig å få tak i, så man kan bruke grønne tomater istedenfor om man finner det.
Salsa verde
20 min
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Ingredienser
Slik gjør du
Rens tomatillosene for blader og stilk, og del i 4.
Grovhakk løken og chilien. Her skal frøene med, men fjern dem om man ønsker en roligere variant.
Grovhakk løken og chilien. Her skal frøene med, men fjern dem om man ønsker en roligere variant.
Legg råvarene i en kjele og dekk med vann til en cm over ingrediensene. Ha i salt.
Kok opp vannet og la koke i 12-15 minutter til tomatene og chilien er helt møre.
Når de er ferdig kokt, spar på en desiliter av kokevannet og sett til side.
Sil av vannet og legg i en blender eller en beholder til stavmikser.
Kjør sammen alt til en homogen masse.
Juster med kokevannet for å oppnå en relativt tynn og rennende konsistens.
La det avkjøle seg.
Smak til med salt om nødvendig.