Oppskrift på smakfull focaccia i langpanne med søt dekor

Focaccia-deig dekorert med tomater, løk, hvitløk og urter slik at det ser ut som fluesopp i et landskap.
Pynt opp focaccia med grønnsaker og urter. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Gi den hjemmelagde focacciaen en løft med dekor av blomster og natur. Se hvordan du går frem her.

Imponer gjestene med en focaccia dekorert som en blomsterbukett eller et naturlandskap. Her er det bare fantasien som setter grenser, og du kan bruke både urter, grønnsaker og spiselige blomster. Vi gir råd og tips til ting du bør tenke på når du pynter focaccia, slik at dekoren kommer til sin rett.

Vil du ha mer inspirasjon til dekor og pynt til festen finner du det her.

Hvordan lage eltefri og luftig focaccia i langpanne?

Bilde av sprø, saftig og eltefri focaccia med oliven. Vi deler oppskrift på den smakfulle gjerbaksten.
Med denne eltefrie oppskriften, begynner deigen å boble av seg selv. (Foto: ABC Guider)

Før du begynner dekoreringen, trenger du selvsagt en focacciadeig som base. Og hva er vel bedre enn en luftig deig som bobler av seg selv? Å lykkes med focaccia er kanskje enklere enn du tror. Her finner du oppskriften på eltefri focaccia i langpanne – som er enkel å få til om du følger stegene.

Tips til hvordan pynte focaccia

Du kan så og si bruke alt som er spiselig for å dekorere focacciadeigen. Bare husk at jo mer vann frukten eller grønnsakene du bruker innholder, jo mindre sannsynlig er det at den beholder farge og form under steking. I videoen over har vi brukt tomater, løk, hvitløk og urter for å lage et landskap med fluesopp på focaccia i langpanne.

Paprika, sukkererter, rødløk, oliven og sjampinjong kan også være fine å pynte med. Du kan også bruke spiselige blomster som dekor. Forslag til hvilke blomster som kan spises finner du her.

For å unngå at dekoren blir brent under steking, anbefaler vi å vende alle grønnsakene i olje før du legger dem på deigen. Sørg også for å dytte dem godt ned i deigen.

Ha over litt olivenolje på toppen når du er ferdig med å dekorere, og eventuelt litt salt. Stek som anbefalt i oppskriften, men følg nøye med på pynten, og legg eventuelt over litt aluminiumsfolie der det er litt for godt stekt.

Husk at du også kan pynte etter steking. Vi har dekorert med fetaost – som fungerer som de hvite prikkene på fluesoppen.