Oppskrift på hjemmelaget iskaffe uten espresso

Et glass med sugerør og kremet, hjemmelaget iskaffe oppi.
Lag en nydelig, kremet iskaffe med denne enkle oppskriften. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Slik lager du enkelt en nydelig, kremet iskaffe med pulverkaffe. Du trenger ingen kaffemaskin for å få til denne.

Når solen steker, er det fristende å bytte ut den vanlige kaffekoppen med en iskald iskaffe. Her får du oppskriften på en kremet iskaffe som er enkelt å lage hjemme. Her trenger du verken espressokanne eller andre kaffemaskiner for å få det til.

Vil du har flere smarte tips og oppskrifter finner du alt samlet her.

Denne oppskriften inneholder melk – men denne kan gjerne erstattes med havremelk, soyamelk eller den melkeerstatningen du foretrekker.

Ikke kast kaffegruten: Dette kan du bruke den til.

Hvordan lage iskaffe

Ingredienser:

  • 150 gram isbiter til kaffekremen
  • 1 ss pulverkaffe
  • Sukker eller søtning etter smak
  • Noen isbiter ekstra
  • 1 dl melk (soyamelk, havremelk eller lignende fungerer også)

Ha isbiter og pulvekaffe i en blender eller annen mixmaster som kan knuse is. Kjør på full styrke til det begynner å danne seg et skum.

Ha i søtning og forsett å piske til du har ønsket konsistens. Se gjerne videoen over for å se hvor tykk kaffekremen skal være.

Se hvordan du også kan servere kaffekremen som dessert her.

Ha isbiter i et glass, og ha over et par spiseskjeer av kaffekremen. Fyll på med melk, og topp det hele med nok en skje kaffekrem. Serveres gjerne med sugerør.