På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

El-sparkesykkel: Hvilken er best til ditt bruk?

El-sparkesykkel, el-scooter eller elektrisk sparkesykkel, uansett hav du kaller de her er de el-sparkesyklene som er best i test! Bilde av sort sparkesykkel på gaten.
El-sparkesykkel, el-scooter, elektrisk sparkesykkel er ord som har rullet over samtlige norske tunger de siste årene. Her har vi funnet frem testvinnerne blant de populære fremkomstmidlene!

På jakt etter el-sparkesykkel? Dette er guiden som forklarer hvilken elektrisk sparkesykkel som passer ditt bruk!

Vil du komme deg kjapt rundt uten bil eller kollektivt kan en el-sparkesykkel være et godt alternativ. Får du deg en egen, heller enn å leie, kan du fort ha spart inn investeringen. Om du dropper bilen eller bussbilletten noen måneder er det også mye å spare. Du blir dessuten fort godt kjent med styring og fart på din egen sparkesykkel, noe som gjør kjøringen sikrere. Skulle avstanden bli for lang, kan du også enkelt ta med deg de fleste typene inn på buss eller trikk.

Ulike el-fremkomstmidler, som elsykkel og el-sparkesykkel, har tatt Norge med storm de siste årene, og det med god grunn. Her får du noen gode varianter av el-sparkesykkelen. Disse kan du bruke til jobb, skole, fritiden eller om du skal ut på ærender i byen. Vi har også samlet varianter fra flere ulike prisklasser.

Her finner du samlesiden vår for alt som omhandler el-sparkesykkel. Der finner du blant annet produkttest og annen nyttig informasjon.

Aldersgrense og andre regler for el-sparkesykkel

Rekkevidden du får etter full-lading vil variere utifra vekt på fører, og hvor mange motbakker du kjører i. Husk at i Norge er det ikke tillatt med el-sparkesykkel med over 20 km/t i makshastighet. Regjeringen har satt aldersgrensen til 12 år, og påbud om hjelm til barn og junior under 15 år.

Her finner du alt du må vite om el-sparkesykkel til barn.

I tillegg til dette er det ikke lov med ruspåvirket kjøring og regjeringen oppfordrer alle til å bruke hjelm. Den nye reglen som tredde i kraft 15. juni 2022 satte dermed en ny standard for kjøring av små elektriske kjøretøy. Kjøring som bryter disse reglene kan straffes med både bot og fengselstraff. I tillegg kan sertifikatet på andre kjøretøy fratas ved uaktsom kjøring.

Her har vi samlet reglene for el-sparkesykkel du må vite om.

Den billigste el-sparkesykkelen: E2S V1 2022

En rimeligere, men ganske ålreit el-sparkesykkel fra E-Wheels er E2S V1. Den tåler personer på opptil 100 kilo, og har en oppgitt rekkevidde på ca 25 kilometer ved full-lading. Sparkesykkelen som kommer i to ulike farger, veier 9,9 kilo, og kan foldes sammen for enkel transport. 

Det er verdt å minne på at man ofte får det man betaler for. Likevel er byggkvaliteten nokså god til en sparkesykkel til bare tre tusenlapper. Det er derimot verdt å nevne at i likhet på Xiaomi-modellen den er klonet av, er også dekkene i denne sparkesykkelen særlig utsatt for punktering om man ikke er påpasselig med å ha riktig trykk i dekkene til enhver tid. 

Allround el-sparkesykkel: Bydue S1

Denne sparkesykkelen fra norske Bydue fikk hele 8.5 av 10 mulige da tek.no testet den. Den har også fått 4.5 av 5 mulige stjerner hos Trustpilot. 

Det første som er verdt å ta i betraktning med denne sparkesykkelen, er at den slett ikke er noen lettvekter. Med en egenvekt på 22 kilo er dette med andre ord ikke en elektrisk sparkesykkel du kommer til å bære masse rundt på. Dette til tross for at styret kan foldes ned og hektes i rammen for å enklere løftes rundt på. 

Her kan du lese hvordan det gikk da vi testet Bydue S1 el-sparkesykkel.

Bydue S1 kommer i to ulike batteristørrelser, som gir opptil 40 og 50 kilometers rekkevidde, noe som burde være mer enn godt nok til daglig bruk. S1 har en nominell motorkraft på 500W, som gir godt med kraft.

En liten fiffig detalj på Bydue S1, som mange private el-sparkesykler mangler, er blinklys ved bakhjulet. Alt i alt er S1 en elektrisk sparkesykkel som er super ved alle slags forhold, og som byr på gode kjøreegenskaper.

MI 3 Nordic: El-sparkesykkel for pendleren 

Dette er Xiaomi sin oppdaterte versjon av M365 – den elektriske sparkesykkelen som virkelig populariserte private elektriske sparkesykler. El-sparkesykkelen er nå forbedret på flere punkter, og da tek.no testet den fikk den 8 av 10 mulige poeng.

Et større batteri sørger for opp til 30 kilometers rekkevidde, og en motor på 300W gir grei kraft på flatmark. I oppoverbakker må du nok sparke litt selv. Luftfylte dekk gjør kjøreturen nokså behagelig, men det er verdt å nevne at Xiaomi sine el-sparkesykler har rykte på seg for å punktere lett om man ikke er veldig påpasselig på lufttrykket i dekkene. 

Ninebot MAX G30D II: El-sparkesykkel for langturene

Denne modellen fra Ninebot har du garantert sett i gatebildet, da det er en veldig populær og lett tilgjengelig modell. Den er ikke spesielt flashy på noen fronter, men er en jevnt over god el-sparkesykkel med spesielt god rekkevidde. 

Segway-Ninebot Max G30D II

Segway-Ninebot Max G30D II

Sjekk laveste pris her

Med en egenvekt 19 kilo er den i likhet med Bydue S1 en skikkelig tungvekter, og blir derfor litt tungvint å skulle drasse med seg opp trapper og inn på kollektiv transport. Derimot er den midt i blinken om man skal kjøre mye og lengre avstander i det daglige med sin oppgitte rekkevidde på hele 65 kilometer. 

El-sparkesykkel til barn: Denver Kids SCK-5400

Denver SCK-5400

Denver SCK-5400

Sjekk laveste pris her

Denne modellen fra Denver har stilige LED-lys i rammen og i hjulene, og en beskjeden motor på 80W som yter en avskrekkende makshastighet på 6 kilometer i timen. Med rekkevidden på oppgitte 6 kilometer er denne altså mer egnet for kjøring på privat grunn under oppsyn fra en voksen.

Her kan du lese alt om aldersgrense for el-sparkesykkel.

OBS!: Det er uklart om 12 års-grensen for elektriske sparkesykler også gjelder disse leketøy-sparkesyklene med lave hastigheter, da dette ikke spesifiseres i lovteksten.

Bydue A3 – Kraftpluggen av en el-sparkesykkel

Trenger egentlig noen så mye kraft? Dette råskinnet av en sparkesykkel er Bydues siste modell, og kan skilte to motorer, ett i hvert hjul, på 1000W. Som kjent er det ikke lov med sparkesykler som går over 20 kilometer i timen, og hadde ikke denne hatt hastighetssperre i henhold til lovverket, hadde den hatt en toppfart på latterlige 55 kilometer i timen. 

Bydue A3 har også ypperlig demping, i form av hydraulisk demping foran og bak. Den har også god rekkevidde på opp til 65 kilometer. Med en egenvekt på 29 kilo er heller ikke dette en sparkesykkel du verken har lyst til – eller kommer til – å bære i trapper og lignende. 

Visste du dette om forsikring til el-sparkesykkel?

Tilbehør til el-sparkesykkel:

Vet du hvor du skal oppbevare nøkler, mobiltelefon og andre smågjenstander når du er ute med el-sparkesykkelen? Visste du at det finnes både oppbevaringsboks, lås, lykt, ringeklokke, fargerike dekk, ekstra slange til dekk og kurv til sparkesyklene? Vi har funnet frem det du måtte trenge:

Tilbehør til el-sparkesykkel:

Alt du trenger av tilbehør til el-sykkel.

Punkteringsfrie dekk, ringeklokke, bag, lys, lås, slanger: Her finner du alt du trenger av tilbehør til el-sykkel.
Kjøp tilbehør hos E-Wheels